18/10/2018

Escampar la boira

i el per què d'avuisortim
ESCAMPAR LA BOIRA!

Vaig néixer a Barcelona i vaig viure-hi fins fa uns anys. Era ben jove i, de manera natural, preparava sortides pels amics. No eren excursions, que per això ja hi havia l’amic expert que ens duia a la muntanya. Simplement, sortíem a escampar la boira. Això sí, de rerefons, algun motiu que podia atreure’ns: un poble, una ermita, un camí especial ...

La meva vida professional no transcorria per aquests indrets. Gairebé sempre en àmbits jurídics, em vaig especialitzar en feines que requerien organització, responsabilitat, recerca de solucions... La música de fons de la meva vida, però, sempre era la natura. Jo, que sempre havia viscut a ciutat, em sentia plena quan m’apropava a la muntanya, al mar... em fascinava sentir el cant dels ocells i poder posar nom als arbres que em trobava... I ho volia compartir. Així és que seguia organitzant sortides pels amics, i pels amics dels amics, ara ja de manera més continuada.

Va arribar un dia que vaig conèixer una persona, mare d'una filla amb paràlisi cerebral. Parlant amb ella, vaig copsar les dificultats que tenen les persones amb diversitat funcional per passejar i gaudir de la natura, fins i tot d’un senzill passeig, si no és que el camí és accessible. Arran d’aquesta amistat, l’Albert i jo ens vam engrescar amb el projecte avuisortim que ara us presentem.

Després va venir el gir professional, habilitant-me i treballant com a guia local a Hostalric i al Museu de la Pagesia (Fogars de la Selva). Vaig formar-me com a intèrpret i educadora ambiental, i en treballo fent col·laboracions amb Ademc a Sant Esteve de Palautordera (Montseny), on visc actualment.
 

Els canvis no arriben sols, es van gestant en el temps. He estat voluntària molts anys, i encara ho sóc, amb projectes de reinserció de joves interns i tutelats, així com en entitats que tenen cura de la gent gran. A l’hospital de Sant Celoni col·laboro com a voluntària, tot fent servir el cant i la música, amb persones en fase de recuperació funcional.
 
El 2017, Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, ha marcat l’accent en el turisme de natura i el turisme accessible i inclusiu, entre d’altres. avuisortim  vol posar-hi el seu gra de sorra... aquí el teniu!
 
Sou tots benvinguts, i esperem que trobeu aquella sortida o activitat que més us encaixi! De matí, o en horari de tarda; entre setmana o el cap de setmana; algunes són accessibles; a mida, si voleu... totes estan pensades per fer-vos passar una bona estona i gaudir de la natura i el nostre patrimoni.
 
Us hi esperem!
 


677 822 167


Catalunya